Omgeving

Orba

Orba is een klein, pittoresk dorp met verschillende restaurants, terrasjes en enkele bezienswaardigheden. Als u het echte authentieke Spanje wilt ervaren, bent u hier op de juiste locatie.  De vriendelijke bevolking en de gezellige pleintjes kenmerken het mediterrane leven. Orba bevindt zich in een van de gezondste klimaten van Europa!

omgeving-orba

omgeving-denia

Denia

Denia ligt op 20 minuten rijden met de auto. Denia heeft een 20 km lange kustlijn met vele gezellige strandbars. Nabij de boulevard bevinden zich 2 jachthavens, vanaf hier vertrekt ook de boot naar de Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca). Langs de boulevard bevinden zich winkels, restaurants en een markt. Voor mensen die van cultuur houden, is er ook een 12e eeuws kasteel te bezichtigen. Vanaf de top van dit kasteel heeft men een prachtig panorama over de stad en de Middellandse Zee.


Calpe

Calpe ligt op 30 minuten rijden met de auto. Calpe wordt gekenmerkt door de 332m hoge rots: El Peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en een beklimming waard is. Calpe heeft een zeer mooi, oud stadsgedeelte waarachter zich een zoutmeer bevindt, waar je de flamingo’s kan zien pootjebaden.

omgeving-calpe

Nabije omgeving

Op 20 minuten rijden ben je in Javea, Moraira, Altea, Benissa en zoveel meer mooie dorpjes en stranden.  Alicante en Valencia zijn beiden ongeveer 100 km van ons gelegen, zij zijn zeker ook een bezoek waard. Hier bevinden zich de dichtstbijzijnde luchthavens, waar u ook een auto kunt huren.

De streek is zeer bekend voor fietsers en wandelaars. Via de fietsverhuurfirma: www.altabikerental.com wordt de door u gekozen fiets tot bij Casa Orbeta gebracht en weer opgehaald. Maar ook andere sporten zoals golf, tennis en padel, watersporten en paardrijden zijn mogelijke in de nabije omgeving.